top of page

Париж / Paris

Не трябва да гледаш кой, кого е убил, а това в чий джоб влизат парите.

* 88 милиона барела петрол се консумират всеки ден по целия свят. 20 години по-късно, на 100 милиона барела ще се покачи дневната нужда. Кой ще плати разликата? От къде ще дойде водата на тази мелница? Ирак ...

*

Според Международната агенция по енергетика, световния растеж на търсенето на петрол ще се удовлетвори изцяло от Ирак.Досещате се предполагам как бяхме спасени от Саддам и ни беше докарана демокрацията.... като крава - до последната си капка ще бъде източен онзи вече свободен Ирак!

*

Регионите с шиитска население има 115 милиарда барела резерви. Смята се, че в северен Ирак има 45 милиарда барела запаси. Какво означава това? Петрол достатъчен за най-малко 5-6 поколения.... няма да смятам природният газ, него си го смятайте вие.

*

Шиитското управление, което не позволи самостоятелното изнасяне на петрол на северен Ирак, за 10 години смяташе да увеличи дневното производство на Ирак на 10 милиона барела. Ако беше успяла да направи това.. ще се да се съравновява със Саудитска Арабия по приходи от петрол.Саудитската, катарската, кувейтската тръба нямаше да свири както преди.

*

И се пръкна и зафуча Идил.

*

Не ясно с какво се храни, кога, къде от кого създадена - събрана търпяна от главорези.Създадоха тиранията в Сирия, разкъсаха линията Техеран-Багдад-Дамаск.Шиитски Багдат взе, че стана по силен съперник на Саудитска Арабия.Видиш ли случайно....Само се допря на Северен Ирак.Като буферна зона се промуши между Севера и юга и раздели Ирак на две, дори стана причина Базани да превземе Керкюк.Идил всъщност беше полезна само за Саудитите и Барзани.

*

Преди Партията на Справедливостта /АКП/ Барзани, който разхождаше по терлици в момента разполага с петрол колкото Катарското емирсвто и града Дубай.Подписа договор с гиганти като Exxon Mobil, Chevron, Hunt Oil, Addax, Heritage Oil, Oryx Petroleum, BP, Shell, Total.

*

Добре, докато това се случваше на север какво се случваше на юг?

*

Руският петролен гигант Лукойл, с 20 милиарда барела петролни резерви, най-голямата област неизползван петрол в света започна производството си в Западна Курна-2. Китайската държавна компания PetroChina, купи петролни полета в южната част, за да придвижи 10 хиляди китайски работници в региона изгради собствено летище.Регионът изкупен от PetroChina по-рано, принадлежащ на Exxon Mobil, американците бяха издокарани и на тяхно място седнаха китайците.

*

(Да отворим скоби, да измислим един фантастичен сценарий ... Западният блок, който присвои либийският петрол чрез арабската пролет, беше надигнал поглед на Сирия. За да изсипе Иракският петрол в средиземно море.Трябваше да бъде отворен коридор през Сирия.Интервенцията беше въпрос на бърза реакция. Русия направи първият удар и влезе в Украйна и когато Мейданът се забъркваше, Сирия остана на заден план, Асад си отдъхна. Западните страни се опитаха да сложат ембарго на Русия, единствено френския CEO Christophe de Margerie от петролен гигант Total възрази. Играта се играеше вече без правила.А Total не е последна дупка на кавала, а 11-та по големина компания в света със седалища в 130 страни.Мнението на Тотал беше важен за много държавни лидери. А той беше от страната на Путин. После знаете ли какво се случи?Миналата година през октомври беше отишъл на среща с Путин. И на път обратно за Париж в летището Внукова се качи на частният си самолет, който при ускоряване на пистата за излитане, претърпя катастрофа на летището, удряйки се в лопатата на снегорин изскочил пред въздухоплавателни средства, последва разбиване и пламъците се носеха. 4 съставният екипаж на CEO с пилоти и стюардеса в самолета, всички бяха мъртви. От Западния блок, единственият, който подкрепяше Путин, и който се чувстваше в най-голяма безопасност в столицата на Путин по странна случайност беше загинал.Ех, случайност, к‘во да правиш!)

*

(Когато слоновете се размърдат и тревата се стъпква. Този път, когато слоновете се размърдаха, носорозите се бяха смачкали.)

*

(Три месеца по-късно ... Западният блок бе възседнал либийският петрол.Оперативният център срещу Либия бе Париж, същият бе и прицелът от нападението в Charlie Hebdo.) *

(Чудя се, да ли беше някакво съобщение срещу Париж? Да ли не беше, ако бе мирно седяло не бе чудо видяло?)

*

(Двамата стрелци на пръв поглед изглеждащи като атентари на ИДИЛ - но наистина така ли беше? Възможно ли е куклите да познават кукловодите си?)

*

(Две интересни обяснения изникнаха.Иранския президент осъди тероризма, в името на исляма. А лидерът на Хизбула – Насрала каза: "радикални ислямисти дават повече щети от колкото, карикатуристите осъждащи Мохамед".Т.е. шиитите осъждаха тероризма със сунитски произход . Поради нападението срещу Charlie Hebdo сунитските поддръжници на ИДИЛ бяха останали в неудобна позиция.)

*

(Последващото е ясно, Германия, Англия, Италия, петдесетина премиера на западни страни участваха в шествие в знак на протест срещу нападението в Париж. От САЩ присъстваше само посланикът. Министър на правосъдието на САЩ беше в Париж, но въпреки това не присъстваше. Чудя се дали ... по своя воля или поради реакцията на Франция ли не участва? Да не си мислите, че шествието бе поради това, че беха убити толкова карикатуристи?)

*

(Имаше и изненади след случая Charlie Hebdo ... Франция и Русия подписаха споразумение за 1 милиард 200 милиона евро,първият щеше да продаде два хеликоптер-превозвача.Корабите бяха с дължина 210 и можеха на пренасят по 70 броя хеликоптера. Всъщност името им беше хеликоптерен кораб, но всъщност бяха десантни кораби. Корабът ще може да поеме на борда си 16 хеликоптера, а на товарната палуба могат да се разположат до 55 танка. И хоп..... Париж анулира договора и не достави корабите в текущата година.)

*

(Също така, 10 дни след Charlie Hebdo ... Руското енергийно министерство предупреди TOTAL за подписаното спорозумение, но не изпълнен ангажимент. Тъй като CEO TOTAL се промени, промениха се и отношенията и перспективите към Русия. Бившият TOTAL правеше инвестиции след инвестиции но що се отнася до новият Изпълнителен директор, беше отменил всички споразумения. Вече TOTAL не беше на страната на Русия.)

*

(Преди 14 дни ... руски пътнически самолет, в който пътуваха руските туристи след ваканция в Египет, излетя от Шарм Ел Шейх за Санкт Петербург.След 20 минути имаше експлозия.Самолетът падна в Синай, 224 души в борда загубиха живота си.Оказа се, че бомба е била поместена сред куфарите. На прицел бяха обикновените руски граждани.)

*

(След 14 дни Оръжия избухнаха в Париж, живи бомби гръмнаха. 152 души загубиха живота си. Обикновените френски граждани бяха на прицел. Чудя се ... да ли не беше, ако бе мирно седяло не бе чудо видяло?)

*

(Както и да е ... Не го вземайте на сериозно. Това беше просто един инсцениран фантастичен филм, не е реален, затварям скобите.)

*

Значи онова нещо е ...

*

Преживяното няма нищо общо с етнос, секта, както и да го погледнете. Дайте 45 милиарда барела петрол ... И датчаните ще станат кюрди! И аржентинците ще станат сюните!

*

CIA, FSB, MI6, DGSE, да навлезеш с градска мобилност в географията на Мосад е самоубийство.

*

Концепцията "Национален пакт" всъщност е главата. Ако няма глава.....тук ще вложа едно и три ще взема. Ще се кланя в Дамаск /Шам/ и разни там....С тази глава най-много да си вземеш ковчезите на мъчените си. Йълмаз Йоздил /15 ноември 2015/

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/yilmaz-ozdil/paris-985107/


Featured Posts
Очаквайте публикации скоро
Очаквайте новини...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Все още няма етикети.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page