top of page

Ще получиш всичко, но то вече няма да ти трябва

Нийл Уолш за мисията ни, която надхвърля и беглите ни представи за нея

Вие сте дошли тук, защото в това има смисъл. Затова сте се превъплътили в своето тяло тъкмо в този момент, затова сте дошли тъкмо на тази планета в този период от време. Дали го знаете, или не, вие сте дошли тук с много голяма мисия. За много хора, ако и те са като мен, мисията може да се окаже по-голяма, отколкото първоначално са си мислели и представяли.

Преди всичко животът ви няма нищо общо с вас самите. А това би могло да промени цялата ви представа за това какво имате да вършите тук. А и животът ви няма нищо общо с вашето тяло. Това също може да промени цялата ви представа за това какво имате да правите тук. Вашият живот е свързан с мисията, която ви е отредена от онази част от вас самите, която сме приели да наричаме на наш език „душа“.

По мое наблюдение много малко са хората, които специално в този живот обръщат внимание и отделят време на мисията на собствената си душа. Зная, че не го правят. През по-голямата част от живота си аз самият обръщах внимание на мисията на егото си, на съзнанието си, на тялото си - с други думи на онази страна на самия себе си, с която се идентифицирах.

И обръщах много малко внимание на мисията на душата си,

на реалната причина, поради която съм тук. Ала онези от нас, които започнат да се вглеждат и да се питат коя е истинската причина, поради която са дошли на тази земя, започват да оказват изключително влияние върху света - влияние, което дори не сте подозирали, че е възможно.

Изведнъж се озовавате... Озовавате се на някаква урва, на ръба. То е нещо като това, за което говори Аполинер:

- Елате до края.

- Не можем, страх ни е.

- Елате до края.

- Не можем. Ще паднем!

„Елате до края."

И те дойдоха.

И той ги блъсна.

И те полетяха.

Малцина са онези измежду нас, които в този момент са готови да полетят,

които са готови да потеглят, както е казала Джийн Родънбъри, към такива места, където човешкият крак не е стъпвал преди - които са готови да полетят сега, както и да вземат със себе си всички хора, до чийто живот се докосват в един полет на въображението, който истински може да промени света. И в настоящото време всеки ще има възможността да реши дали е един от тези малцина избрани; избрани, както трябва да добавя, от самите себе си, не от някой друг. Това е процес на избор на самия себе си.

Един ден ще се пробудиш, ще се погледнеш в огледалото и ще си кажеш: „Аз избирам себе си. Избирам самия себе си. Това съм аз."

Това е игра на гоненица с един-единствен играч. „Това съм аз".

Много прилича на детска игра. Детска игра, която се играе с такова посвещение и такава радост, с каквато играят децата, когато са заедно - само че в тази игра има един-единствен играч. И сега ти трябва да се откажеш от играта на криеница и да започнеш да играеш на гоненица. „Аз съм това“. „Ти си това“.„Много благодаря“.

И така в настоящите дни и времена ти трябва да избереш самия себе си; или да не избереш самия себе си - както предпочиташ. Както предпочиташ самият ти. Но ако избереш себе си като играч в тази специална игра,

ще откриеш, че си накарал собственото си „аз" да се откаже от всички предишни вярвания, разбирания, мисли и представи за онова,

което си дошъл да вършиш на тази земя, за причината, поради която си се превъплътил в това тяло, в този момент и на това място. Всичко, което някога си мислил по тези въпроси, ще се промени. Тогава ще разбереш, че животът ти няма нищо общо със самия теб или с твоето тяло.

Но цялата ирония е в това, че в мига, в който решиш и заявиш, че животът ти няма нищо общо с теб, нито с твоето тяло, всичко, към което някога си се стремил, за което си копнял и си се борил да получиш за себе си и за твоето тяло, ще дойде при теб автоматично. Но няма да те е грижа. Защото вече то няма да ти трябва. Ще му се радваш, разбира се, но няма да се нуждаеш от него. Тогава борбата най-сетне ще свърши за теб.

Но тя едва тогава ще започне за стотиците и хиляди, а може би милиони хора, до чийто живот се докоснеш. И ти ще ги виждаш ежедневно - тези хора, за които борбата наистина сега е започнала, които предприемат онези първи стъпки по пътя към Дома.

Из „Идеите на „Разговори с Бога" в живота", Нийл Доналд Уолш


Featured Posts
Очаквайте публикации скоро
Очаквайте новини...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Все още няма етикети.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page